horizontaal-toezicht.jpg

Over Taxsample

Taxsample is in 2017 opgericht door Willem Veldhuizen. Hij is Tax Data Scientist en statistical auditor. Zijn specialisme ligt op het snijvlak van IT-audit, belastingrecht, data-analyse en statistische steekproeven.

Voor Taxsample heeft Willem Veldhuizen vijf jaar gewerkt als Director Statistical Audit bij KPMG Meijburg & Co en heeft hij 25 jaar gewerkt bij de Belastingdienst, waarvan ruim 10 jaar als EDP-auditor.

In de afgelopen 30 jaar heeft hij ruime ervaring opgedaan met internal audit, fiscale audit en statistische steekproefonderzoeken bij alle typen organisaties voor alle (Nederlandse) belastingmiddelen. In totaal heeft hij ruim 1000 onderzoeken uitgevoerd of begeleid bij bedrijven en instellingen.

Wij denken dat we met onze ervaring de juiste partij zijn om u te helpen.

In samenwerking met de in- en/of externe fiscalist kunnen wij een nulmeting uitvoeren of vaststellen dat de fiscale beheersing adequaat heeft gewerkt. Omdat wij onafhankelijk zijn, werken wij met iedereen samen.

Contact opnemen

Seminars / Cursussen

Taxsample heeft veel ervaring met het verzorgen van in- en externe seminars en cursussen op het gebied van statistical auditing, het toezicht van de Belastingdienst en Tax Data Science. Zo verzorgen wij regelmatig seminars voor de SRA, NOB, SDU-Licent, RB en Fiscaal Vanmorgen.

Het toezicht van de Belastingdienst is aan verandering onderhevig. Het is een hele klus om de impact van dit toezicht voor uw organisatie goed te doorgronden en te vertalen naar concrete acties. Taxsample wil u daar graag bij helpen. Wij verzorgen op maat gemaakte cursussen voor uw organisatie, waarbij u ook zelf een onderwerp kunt aandragen. Wij kunnen deze cursussen bij u op kantoor geven waardoor u reistijd bespaart. Voor een op maat gemaakte offerte of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met ons.

Agenda Seminars  Contact opnemen

Traineeship Tax Data Science

Taxsample helpt organisaties bij trajecten op het gebied van Tax Data Science. Van het automatiseren van data-analyses en opbouwen van steekproefbestanden naar het bouwen interactieve dashboards. Aurai is daarbij de vaste data science partner van Taxsample. Met klanten als Tele2, PostNL en NRC media is Aurai een betrouwbare partner. De samenwerking tussen Aurai en Taxsample heeft al geleid tot twee Tax Data Science trajecten bij grote belastingadvieskantoren.

Quote Lars Kieftenburg (managing director YM):

''Het partnership tussen Taxsample en Aurai is voor mij een voorbeeld van wat een partnership zou moeten zijn. Taxsample koppelt hun kennis over fiscale audit aan onze data science expertise, om van daaruit een duurzame oplossing te ontwikkelen op het gebied van Tax Data Science voor klanten van Taxsample. Wij zien dan ook enorm uit naar de verdere samenwerking in de aankomende jaren.'' 

Indien u hierover meer wilt weten, kunt u contact opnemen.

Contact opnemen